Blog

Ultieme meditatie: een wandelvakantie door de Sinai woestijn

donderdag, 17 november 2011 - 00:00Door Mariska van Dasselaar

Stress! Wat moet er telkens weer veel worden gedaan. Met roze wangen stort je je op de stapel werkzaamheden waaronder je bureau bijna bezwijkt. Er lijkt geen eind aan te komen. Had je maar eens echt rust! Geen werk, geen telefoontjes en geen gezeur aan je hoofd.

Gelukkig kan dat! Ik ondervond het tijdens de 8-daagse wandelvakantie van Stichting Hadiya Reizen. Acht dagen lang vertoefde ik ver van de bewoonde wereld, onbereikbaar voor de buitenwereld, met alleen het reisgezelschap, een stel kamelen en een aantal bedoeïenen – de plaatselijke bevolking – om mij heen.


Ultieme rust in Egypte

Wat je motivatie ook is, deze trektocht door de Sinai woestijn is voor iedereen geschikt die goed ter been is. Zelf snakte ik naar een moment van ultieme rust, naar een plek die niet bedorven is door massatoerisme en waar je op kunt gaan in de natuur.

Dit ging uitstekend in de Sinai woestijn. Bij het zien van de variatie aan zandvlakten, rotspartijen, gekleurde stenen, pasjes en kloven, verdwenen gedachten aan mijn leven in Nederland al snel naar de achtergrond. Het was alsof ik in een droom stapte. Deze droom zette zich 's avonds voort, wanneer we ons vergaapten aan de sterrenhemel onder het genot van een heerlijk maal. Dan kroop ik in mijn slaapzak, met de sterren als plafond. Het is een unieke ervaring om naar de vallende sterren te kijken totdat je in slaap valt, met om je heen perfecte stilte en ruimte.


Wandelen en kameelrijden

Tijdens de reis kun je heerlijk wandelen en kameelrijden, afhankelijk van waar je zin in hebt. Zelf vond ik het schommelen op een kameel heerlijk! Terwijl je om je heen kijkt, soes je bijna weg en is het puur genieten. Dan ging ik weer wandelen en stapte ik stevig door over een door de natuur gevormd pad van keien en rotsen. Je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt, je grenzen opzoeken of juist rustig aan doen.


Verzorgd door de bedoeïenen

Tijdens de trektocht leer je niet alleen je groepsgenoten en de woestijn kennen, maar ook de bedoeïenencultuur. De bedoeïenen koken een heerlijk maal voor je, wat kan bestaan uit vis, pasta, bonen, asbrood en salade. Ook wordt meerdere keren per dag bedoeïenenthee geserveerd en leer je hoe koffie op de traditionele wijze wordt bereid.

In de pauzes kun je lekker uitrusten, om je heen kijken, grapjes maken met de bedoeïenen of met de groep. Er is geen haast om te vertrekken, en dus kun je prima onthaasten.


Op reis met Stichting Hadiya Reizen

De wandelvakantie met Stichting Hadiya Reizen valt onder een van mijn meest bijzondere ervaringen. Nergens anders heb ik zo mijn rust gevonden. En die rust ga ik proberen vast te houden hier in Nederland. De reis heeft benadrukt hoe gehaast mensen in Nederland kunnen zijn, terwijl je je veel prettiger voelt als je dingen kalm aan doet.

Voor informatie over wandelreizen en de kameelrijschool door de Sinai verwijs ik je graag naar de website van Stichting Hadiya Reizen: http://www.hadiyareizen.nl.


Tags : reizen egypte, wandelvakantie sinai, wandelen sinai, meditatie, ontspannen, trektocht, trektochten, bedoe´enencultuur, kamelen

7 reactiesReactie door Anna op 18-11-2011 - 09:09
"Dit lijkt me heel vet! Misschien toch eens een keertje naar Egypte gaan." Reageer

Reactie door marion op 19-11-2011 - 16:11
"Ik heb weleens gehoord dat ontstressen minstens zo belangrijk is als sporten en een goede voeding. Zelfs dat sporten niet helpt als je teveel stress ervaart. " Reageer

Reactie door Johne964 op 14-08-2014 - 08:04
"Wow! This could be one particular of the most useful blogs We've ever arrive across on this subject. Actually Excellent. I'm also an expert in this topic so I can understand your hard work. dgddkcgfbdcg" Reageer

Reactie door Pharmg615 op 15-08-2014 - 00:29
"Very nice site!" Reageer

Reactie door Pharmd8 op 19-08-2014 - 18:17
"Very nice site!" Reageer

Reactie door Pharmf246 op 19-08-2014 - 19:49
"Very nice site!" Reageer

Reactie door Pharmk165 op 21-08-2014 - 07:55
"Very nice site!" Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd