Blog

Lassi

maandag, 28 november 2011 - 10:00Lassi is een traditionele drank die wordt gedronken in de landelijke gebieden van India. Het helpt de boeren om af te koelen bij het werken in de velden, onder de hete zon. Het is gemaakt met karnemelk of door het mengen van yoghurt met water, zout en kruiden.

In de steden en in de restaurants is de zoete versie de norm. Vooral Lassi met mangosmaak is populair. Deze zoete versie is aangemaakt met suiker, rozenwater en/of verse vruchten.

Als je lassi gaat maken, gebruik goede kwaliteit, verse yoghurt. Het resultaat is beter dan limonade en lichter dan een milkshake of smoothie. Perfect voor een gezond, sportief leven.

Ingrediënten (2 personen):

  • 250 ml verse yoghurt
  • 200 ml water
  • 3 eetlepels suiker (of honing)
  • 200 gram verse vruchten of 2-3 eetlepels vruchtensap (eventueel met vruchtvlees).
  • ijsblokjes.


Bereiding:

  • Doe yoghurt, water, suiker / honing en verse vruchten of vruchtensap in de blender tot het licht en schuimig van textuur is geworden.
  • Giet het in hoge glazen, gevuld met ijsblokjes.
  • Geniet.


Tip:

* als je verse vruchten gebruikt kun je ervoor kiezen (een deel van) het water weg te laten.
* als je geen blender hebt kun je de lassi in een kom opkloppen. Gebruik dan vruchtensap (bv uitgeperste citroen) in plaats van verse vruchten.
* vraag eens in een Turkse winkel of restaurant naar Ayran. Dit drankje komt dicht in de buurt van de traditionele Lassi en wordt gewaardeerd om zijn digestieve werking. Aanrader.
Tags : recepten, recept, personal training nijmegen, personal trainer nijmegen, dieet nijmegen, afvallen nijmegen, dieet, afvallen, gezond eten, nijmegen bootcamp, sporten, sport, fitness

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd