Blog

Stress verminderen en voorkomen. Hoe doe je dat?

maandag, 5 december 2011 - 10:38

Door Mariska Media

Eigenlijk leven we met z'n allen maar als een kip zonder kop. We rennen maar rond en haasten ons om maar op tijd ergens te zijn, iets af te krijgen of voor onbekende redenen.

Vorige week heb je kunnen lezen dat langdurige stress een flinke impact kan hebben op het lichaam en zelfs tot hart- en vaatziekten kan leiden. Ook kun je depressief raken of overspannen.

Tips om stress te voorkomen

Aangezien niemand op allerlei spanningsklachten of zelfs overspannenheid zit te wachten, geven we je wat tips om stress te voorkomen of te verminderen:
 • Analyseer waarom je zoveel last hebt van stress. Is er iets dat je zelf kunt doen, bijvoorbeeld minder werken, een cursus timemanagement volgen of anders omgaan met problemen?
 • Probeer negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. De gedachte 'Wat een ramp dat ik dat tentamen niet gehaald heb!' kan veel positiever, namelijk: 'Goed, ik heb het tentamen niet gehaald. Jammer, maar het is niet het einde van de wereld. Ik ga extra hard studeren voor de herkansing.'
 • Ga sporten! Regelmatig sporten zorgt voor ontspanning en is stressverlagend. En train je met een personal trainer, dan is het nog heel gezellig ook!
 • Probeer veel water te drinken en vermijd koffie en koolhydraatrijke voeding.
 • Ga mediteren. Je kunt beginnen met 2 keer per week 10 minuten.
 • Loop rechtop! Probeer het maar eens uit en je zult zien dat het werkt.
 • Heb je serieuze problemen? Zoek dan hulp bij een therapeut of ga naar de huisarts. Het is niets om je voor te schamen. Soms kom je er simpelweg niet meer alleen uit.
 • Met dank aan deze fotograaf voor het fotomateriaal.

  Tags : stress voorkomen, stress verminderen, tips stress, minder stress, hart- en vaatziekten, stress lichaam, depressief, overspannen, sporten, personal training nijmegen, personal trainer nijmegen, meditatie, negatieve gedachten

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Terug naar alle artikelen

  Laat een reactie achter

  Reageer op
  Dit artikel
  Naam *
  E-mailadres *
  wordt niet getoond
  Bericht *

  foto
  Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
  Wordt gratis lid van de lifestyleclub
  Vul hieronder je gegevens in:

  Naam
  E-mailadres


  Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


  Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd