Blog

Glaasje draaien

donderdag, 29 december 2011 - 10:05

De deur gaat open en Maaike begroet mij met een open en nieuwsgierige blik. Ik merk dat ik met te veel enthousiasme tegen haar praat en dat ik mezelf geen goede houding weet te geven. Wat gaat er zo gebeuren? Zijn dat de glaasjes die voor die enorme cirkels hebben gezorgd? Hoeveel naalden gaat ze in me steken? Allemaal vragen die me een beetje afleiden van Maaike’s uitleg over hoe mijn pols en tong haar helpen een goede beginnende diagnosis te stellen over mijn klachten. Ik herpak me en luister aandachtig. Ze legt drie vingers op mijn pols en schrijft een aantal dingen op die ik niet kan ontcijferen. Daarna kijkt ze naar mijn tong en knikt begrijpend. Ze vertelt me dat ze duidelijk kan zien aan de resultaten dat ik erg verkouden ben. Vooral mijn longen en keel hebben problemen.

Vervolgens mag ik me uitkleden en op mijn buik op een verwarmd bed gaan liggen. Een beetje nerveus probeer ik me over te geven aan haar behandeling. Ik hoor hoe ze de eerste naald uitpakt, zet me schrap en wacht. Ik hoor het geritsel van papier, is het niet goed gegaan? Maar de eerste naald zit er al in. Langzaam begin ik te ontspannen, ze zet naalden in mijn benen en handen. Net terwijl ik het volledige vertrouwen had gewonnen in deze volledig pijnloze behandeling voel ik een enorme pijnscheut door mijn hand, die direct daarna heel zwaar aanvoelt. Oké, die naald doet dus wel pijn. Het blijkt een punt te zijn dat helend werkt bij keelpijn en verkoudheid. Later legt ze me uit dat er een verband bestaat tussen de pijn die de naald veroorzaakt en de klachten.

Als alle naalden erin zitten, zet ze een warmtelamp op mijn voeten en begint ze met warme olie mijn rug te masseren. Ik luister naar de ontspannende muziek en kan me eindelijk helemaal overgeven. Het voelt alsof ik me in een warme beschermende cocon bevind, waar ik nooit meer uit wil. Ik voel zoveel rust en warmte dat ik er bijna emotioneel van word.

Na de massage bedekt ze mijn rug met warme handdoeken en laat me even met rust. Ik merk dat ik een beetje wegdoezel. Na een paar minuten komt ze terug en vraagt of ik wel eens van cupping heb gehoord. Ik zeg dat ik het resultaat bij Eric heb gezien en word spontaan weer een beetje gespannen. Ik hoor het geluid van glas en een aansteker, vervolgens voel ik een prettige warmte op mijn rug en de aanraking van het glas waarmee ze mijn huid vacuüm trekt. Dit doet ze een paar keer over de hele bovenkant van mijn rug. Ze zegt dat dit de kou uit mijn lichaam zal halen, waardoor mijn warmtewisseling beter in balans zal raken. Dan zet ze vier glazen met kracht op mijn rug en laat ze daar ruim vijf minuten staan. Het gevoel is een beetje pijnlijk en prettig tegelijk. Als ze de glazen er weer vanaf trekt voelt dat als een enorme opluchting, het lijkt wel alsof mijn spieren direct ontspannen. Ze haalt alle naalden uit mijn lichaam, behalve twee. Twee kleine naalden die mijn keelpijn zullen verlichten moeten zolang mogelijk blijven zitten. Er zit een pleister overheen, zodat ze niet uit mijn handen kunnen vallen.

Ik mag me weer aankleden. Wat jammer. Ik had hier heel graag nog een tijdje willen blijven. In deze warme omhelzing van rust. Een beetje wankel kleed ik me weer aan en krijg het advies om veel water te drinken, waardoor eventuele vrijgekomen afvalstoffen sneller door de nier kunnen worden uitgescheiden.
Ik rijd naar een vriendin. Daar laat ik vol trots mijn eigen donkerrode cirkels op mijn rug zien en de naalden in mijn hand. Ze kijkt me nogal verbaasd aan: ‘is dat wel normaal?’. Geen idee, maar ik vond het heerlijk. Ik denk dat ik nog een keer terugga en dan puur voor mijn eigen ervaring. En voor de geïnteresseerden, ik heb die nacht de keelpastilles en zakdoekjes op mijn nachtkastje niet aangeraakt.

Eric Gugelot werkt intensief samen met Maaike Hopman en al verscheidene cliënten hebben baat gehad bij haar acupunctuursessies. De Personal Trainingvisie van Eric is volledig gericht op balans. In je dagelijkse bezigheden verlies je veel energie die vaak niet voldoende wordt aangevuld. Door regelmatige acupunctuursessies wordt je energie weer in balans gebracht. Als je energie geeft, moet je ook energie ontvangen. Of hoe Eric het vaak anders zegt: ‘Workout, work in’.

Voor meer informatie over acupunctuur kun je terecht bij Eric via 06- 52316391 of stuur een mail naar info@gugelotpersonaltraining.nl. Je kunt ook direct naar de website van Pure Mai www.puremai.nl of bel Maaike Hopman 06- 44197913.

Pure Mai
Heidevenstraat 221
6533 TP NijmegenTags : acupunctuur, nijmegen, ontspannen, ontstressen, gugelot personal training, personal training nijmegen

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd