Blog

Top 5 Kruiden voor in je keuken

dinsdag, 10 januari 2012 - 11:55

Nr. 5: Dille

Zeg dille, denk vis. Een moot zalm, een schijfje citroen, wat zout en peper, scheutje olie en een paar takjes dille. Draai het in alu-folie, leg het in de oven en laat het garen. Hemels.

Daarnaast doet dille het prima in (yoghurt) sausen. Of maak eens een mosterd vinaigrette met dille. Heerlijk voor over de tonijnsalade.

Nr. 4: Rozemarijn

Gebakken aardappeltjes saai? Bak een takje rozemarijn mee. I rest my case.


Nr. 3: Basilicum

De geur alleen al doet je het water in de mond lopen. Gedroogd prima voor in stoofgerechten. Vers onweerstaanbaar in sausen en salades. Vooral tomaat en basilicum zijn voor elkaar gemaakt. Laat de zomer maar komen.


Nr.2: Korianderblad

Zodra je de Europese keuken uit gaat, kom je koriander tegen. Het Midden-Oosten, India, Mexico en Thailand natuurlijk: allemaal dol op korianderblad. Korianderblad combineert goed bij sterk gekruide gerechten, want het tempert en haalt de hitte weg. Niet iedereen is gecharmeerd van dit kruid, omdat voor sommige mensen zeepachtig smaakt. Vraag dus even na, voordat je er vrolijk mee begint te strooien...

Nr.1 Peterselie

De absolute koning van de keukenkruiden. Bijna overal mee te combineren. Haalt stoofgerechten op. Is onmisbaar in vele salades. Heerlijk in de puree. Met gebakken champignons. Per ongeluk iets teveel knoflook gegeten? Kauw een takje peterselie. En men zegt dat het goed is tegen winderigheid. Wat wil een mens nog meer. Zorg dat je altijd een verse bos in de koelkast hebt liggen en je kunt de (keuken)wereld aan.

Tags : gezond eten, kruiden, keukentips, afvallen nijmegen, dieet nijmegen, personal trainer nijmegen, personal training, lekker eten, lekkere kruiden, kruiden tips, voedsel

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd