Blog

Hoe kun je je dieet volhouden? Tips voor blijvend afvallen!

donderdag, 19 januari 2012 - 11:00

Diëten vraagt de juiste mindset

Wil je graag een strakke buik, stevige billen en een slanker lijf? Dan zul je ervoor moeten werken. Niets gaat vanzelf, dus ook voor afvallen zul je veel moeten doen en laten. Belangrijk is dat je daadwerkelijk bereid bent om tijd en moeite te investeren in gezonde voeding en oefeningen voor afvallen. Maar dan zul je je doelen ook daadwerkelijk bereiken!

Tips om vol te houden

Hopelijk zakt de moed je nu niet in de schoenen. Een strakker lijf is zeker haalbaar, dus ook voor jou! Kijk maar eens in de spiegel en bedenk je dat dit jouw lijf is. Dat betekent dat jij degene bent die er iets aan kan doen. De volgende tips kunnen je helpen.

1. Werk met haalbare doelstellingen. Natuurlijk heb je een einddoel dat je wilt halen, maar dat doel kan akelig ver weg lijken als je net begint. Begin met een haalbare kortetermijndoelstelling. Hoeveel kilo's wil je over drie maanden kwijt zijn? Onderzoek of dit doel haalbaar is en wat je ervoor moet doen. Een personal trainer kan je hierbij begeleiden.

2. Houd te allen tijde je doelstelling voor ogen. Je wilt iets heel graag, en dus zul je je doel bereiken. Iedereen kent wel momenten van inzinking, waarin je vol schuldgevoel de inhoud van de koektrommel verorbert of de hele week niet sport. Dat valt niet altijd te voorkomen. Probeer je dan voor te houden waar je het ook alweer voor doet. Hang die sportieve boxer of dat leuke zomerjurkje op in de slaapkamer en bedenk je dat je daar graag weer in wilt passen. Dat kan flink motiveren!

3. Zoek een afslankpartner. In je eentje proberen af te vallen, kan erg eenzaam voelen. Iedereen om je heen lijkt maar slank te zijn en schaamteloos ijsjes en roomsoesjes naar binnen te werken. Is er dan niemand die ook wil afvallen? De kans is groot van wel. Zoek een 'partner in crime' op om samen mee af te vallen. Samen sta je sterk, want je kunt elkaar motiveren en er kan zelfs een competitiedrang ontstaan die je nog harder laat werken.

4. Ga trainen bij een personal trainer. Een goede personal trainer kan je op professionele wijze begeleiden bij het gevecht tegen overgewicht. Samen stel je je doelen vast en je gaat een goed opgezet traject in om die kilo's kwijt te raken. Beweging is namelijk een echte vetverbrander, ook als je klaar bent met sporten en op de bank tv kijkt. Je stofwisseling wordt namelijk sneller, ook in rust. Verder kan een personal trainer je adviseren over gezonde voeding en vormt hij of zij een echte motivator. Je hoeft namelijk niet meer in je eentje te sporten, maar hebt een leuke trainer naast je die je complimenteert en met je meeleeft.

5. Bedenk je hoe je je zult voelen als je opgeeft. Afvallen is niet eenvoudig. Veel mensen vinden het zelfs afschuwelijk. Maar hoe vreselijk zul je je voelen als je opgeeft? Door aan jezelf te werken, hou je de hoop op een strakker, gezonder lijf. Zelfs als het resultaat tegenvalt, zorgen gezonde voeding en beweging ervoor dat je meer energie hebt en gezonder leeft. Laat je dit alles vallen, dan val je terug in je oude leefpatroon en voel je je hoogstwaarschijnlijk nog vervelender.
 

Gratis kennismakingssessie?

Ben jij benieuwd hoe het is om met een personal trainer te sporten? Geef je dan op voor een gratis kennismakingssessie bij Gugelot Personal Training. Zo kun je vrijblijvend ontdekken of personal training iets voor je is. Bezoek de aanmeldpagina.
 

Wil jij je voedingspatroon verbeteren?

Elke maand wordt de smakelijke voedingsworkshop Foodcamp gehouden. Hierin krijg je bruikbare tips over hoe je eenvoudig een gezond maal op tafel kunt toveren. Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn!


Tags : dieet, dieeten, afvallen nijmegen, afslanken nijmegen, personal training nijmegen, personal trainer, volhouden afvallen, tips afvallen, tips afslanken, strakke billen, strak lijf, strakke buik, slanker worden

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd