Blog

Binnen enkele weken was het resultaat zichtbaar!

donderdag, 23 februari 2012 - 12:30

Help! Overgewicht!

Eind mei vorig jaar stond ik op de weegschaal van mijn ouders. Die gaf iets schrikbarends aan: too much! Ik heb pogingen gedaan op mijn eten te letten (eh, op mijn snoepen dan) en dat hielp een beetje.

Bootcamp als wapen tegen overgewicht

Maar in september kwam Bootcamp op mijn pad en haalde me binnenboord. Voor een oud-turnster als ik waren de bootcamps in het begin frustrerend: mijn logge lijf wilde niet meer de lucht in, en bij het bokje springen bezorgde ik mijn bootcamp-buddies angstige momenten. Maar gestaag won ik terrein door afzien en steeds verder mijn grenzen te verleggen.

Na een training sjokte ik helemaal kapot naar huis en plofte daar moe maar o zo voldaan op de bank. Binnen enkele weken was het resultaat zichtbaar.

Niet langer een 'caveman'

Niet dat de kilo's eraf vlogen, maar beetje bij beetje werd het duidelijk dat ik op de goede weg was. Kleine aanpassingen in mijn leefstijl hielpen daarbij. De tips van de trainer om als een caveman te eten beklijfden langzaam. Maar op een gegeven moment viel het kwartje en besloot ik: als een caveman het niet at, dan ik ook niet. Dus weg met de kant-en-klare producten, frisdrank en suikers.

Niet dat het me is gelukt om een totale omslag te maken, maar toch! Er is zeker wat veranderd. En ik kan nu ongeïnteresseerd de zoetwaren in de supermarkt passeren. Verder eet ik alles maar met mate, al bezondig ik me 's avonds af en toe nog wel eens aan een zakje snacks van vóór de bootcamp-tijd, speciaal bewaard voor de visite.

Ja ja, het had veel sneller kunnen gaan maar gedragsverandering is toch wel een lastige, hè! Anyway, op nieuwjaarsdag weer op die beruchte weegschaal gaan staan en, tatatadaaa, 7,5 kilo lichter!!!!!

Margreet

Straks weer lekker strak in je bikini? Meld je nu aan! Proefles


Tags : Nijmegen Bootcamp, afvallen nijmegen, afslanken nijmegen, dieet nijmegen, gezond eten, gezonde voeding, beweging, sporten, bootcampen nijmegen, ervaringen bootcamp

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd