Blog

Alweer last van griep of verkoudheid? Misschien heb je een lage weerstand

donderdag, 9 februari 2012 - 12:30

Het is juist in drukke tijden dat we vaak griep krijgen of verkouden worden. Of dat gebeurt vlak daarna, als je eindelijk vakantie hebt en tot rust komt. Met onze drukke levens is er soms weinig tijd voor ontspanning en beweging, waardoor we last krijgen van stress, slapeloosheid, gespannenheid en uiteindelijk een lage weerstand. Maar hoe herken je een lage weerstand en wat doe je eraan?

Symptomen van een lage weerstand

Als je vaak last hebt van griep, verkoudheid en andere dergelijke kwaaltjes, kan het zijn dat je een lage weerstand hebt. Bij een lage weerstand werkt je afweersysteem niet goed meer. Dit kan verschillende oorzaken hebben:
  • Stress
  • Slaapgebrek
  • Ongezond eten
  • Medicijnen
  • Stoornissen in het afweersysteem

Je afweersysteem kan dan niet goed meer vechten tegen bacteriën, virussen en schimmels, waardoor je eerder ziek wordt.


Tips om je weerstand te verbeteren


1. Stress verminderen

Stress is de boosdoener van veel kwalen en kan je zelfs ziek maken. Heb je veel last van stress, dan is nu het moment om voor jezelf te gaan zorgen en grenzen te stellen. Niet alles draait om werken en presteren. Jouw gezondheid is het belangrijkste en je moet goed voor jezelf zorgen. Dit betekent ook dat je soms iets moet laten, omdat het gewoonweg te zwaar is. Waarom zou je niet wat minder uren gaan werken bij die stressvolle baan of iets anders zoeken? Niemand anders zal grenzen voor je stellen, behalve jijzelf.

Probeer ook voor jezelf momenten te vinden om te ontspannen, bijvoorbeeld door een hobby te zoeken, te mediteren of te sporten.


2. Meer bewegen

Beweging is het middel tegen stress en spanning. Regelmatig sporten zorgt voor een heerlijk energiek gevoel, een flinke dosis ontspanning en een betere nachtrust. Het maakt je simpelweg een gezonder mens, en dat voel je. En als je ook nog buiten sport, adem je gezonde buitenlucht in en vang je genoeg daglicht.  


3. Gezond eten

Een bekende uitspraak is 'wat je eet ben jezelf'. En feitelijk is dat ook zo! Als je vaak magnetronmaaltijden met bergen zout eet of vaste klant bent bij de plaatselijke snackbar, voel je je minder vitaal en fit dan iemand die groente, vlees, vis en fruit eet. Het zijn juist vitaminen en mineralen die we nodig hebben, en die loop je mis als je veel snackt of uit de magnetron eet. De magnetron vernietigt namelijk alle voedingswaarden in eten. Eet dus verse groenten, een stukje vlees of vis, fruit en noten als je behoefte hebt aan een snack.


Wil je meer weten over gezonde voeding en beweging?

Bij Gugelot Personal Training mag je vrijblijvend langskomen voor een gratis kennismakingsgesprek!

Fotomateriaal
Tags : griep, verkoudheid, lage weerstand, vaak ziek, stress verminderen, slapeloosheid, gespannenheid, symptomen lage weerstand, afweersysteem werkt niet goed, slaapgebrek, ongezond eten, stoornissen afweersysteem, weerstand verbeteren

1 reactiesReactie door Smithk886 op 23-05-2014 - 11:31
"Amazing YouTube movies posted at this website, I am going to subscribe for daily updates, as I dont want to fail to take this series. eababfeedcdgeded" Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd