Blog

Gezond eten voor mooie, slanke benen. Laat dat rokje maar wapperen!

maandag, 19 maart 2012 - 15:00

Onlangs gaf Eric al wat tips om je lekker in je vel te voelen, dus ook in dat rokje. Maar hoe zorg je ervoor dat je gezond blijft eten? Moet je nu op een afschuwelijk dieet, waarbij je niets lust? Gelukkig kun je met een paar handgrepen al aardig wat resultaat boeken:

 • Ga na wat je wekelijks allemaal eet, hoe laat je dat doet en wanneer je opstaat en gaat slapen. Schrijf dit allemaal op.
 • Vraag je af wat allemaal ongezond is en onderstreep dat. Ongezonde etenswaren zijn bijvoorbeeld frisdrank, snoep, ijs, koekjes en patat.
 • Vraag je nu af of het eten dat in jouw ogen gezond is, dat ook echt is. De etiketten die je op producten vindt, kunnen je hier veel over vertellen. Ongezonde voedingsstoffen zijn transvet, verzadigd vet, suiker en veel zout.
 • Eet in plaats van ongezonde voeding, gezonde alternatieven. Er is genoeg gezond eten te krijgen dat ook lekker is. Eet fruit in plaats van een toetje (aardbeien!) en drink thee of water in plaats van frisdrank.
 • In plaats van ongezonde snacks te nemen, zoals chocolade, chips en koekjes, kun je paprika, komkommer, tomaatjes en noten eten.
 • Mocht je echt niet zonder ongezonde snacks kunnen, dan kun je het aantal koekjes of chips per keer in elk geval verminderen. Er is bovendien heel wat variatie in koekjes, dus het ene koekje is gezonder dat het andere. Kijk op het etiket van koekjes om de minst ongezonde variant te kiezen.
 • Zorg voor een vast eetritme. Door op vaste tijdstippen te eten, verklein je de kans op tussentijdse hongeraanvallen, waarbij je naar snacks grijpt. Zorg voor een gezond ontbijt en sla het NOOIT over.
 • Maak voor het boodschappen doen een lijstje en houd je daar ook aan. Tip: doe boodschappen vlak na een maaltijd om te voorkomen dat je je winkelwagentje volstopt met lekkernijen.

 • Hulp nodig met afvallen en gezonde voeding?

  Gugelot Personal Training kan je helpen je voedingspatroon te verbeteren en om spieren te versterken en kilo's kwijt te raken. In een gratis kennismakingssessie leer je hoe je met een unieke training snel resultaat boekt.

  Tags : snel afvallen, rokjesdag, snel afslanken, nijmegen, personal training nijmegen, personal trainer, gezonde voeding, gezond eten, slanke benen krijgen

  2 reacties  Reactie door Michael op 15-11-2017 - 06:33
  "Very good posts Cheers. https://bucketlist.org/idea/6LiG/ideas-to-assist-properly-deal-with-nervousness/" Reageer

  Reactie door Michael op 17-11-2017 - 07:18
  "Awesome knowledge Appreciate it. https://bucketlist.org/idea/6LiG/ideas-to-assist-properly-deal-with-nervousness/" Reageer

  Terug naar alle artikelen

  Laat een reactie achter

  Reageer op
  Dit artikel
  Naam *
  E-mailadres *
  wordt niet getoond
  Bericht *

  foto
  Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
  Wordt gratis lid van de lifestyleclub
  Vul hieronder je gegevens in:

  Naam
  E-mailadres


  Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


  Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd