Blog

" Op een dag denk je: 'Nu ben ik het zat'

zondag, 9 januari 2011 - 17:26

Op een dag denk je: 'Nu ben ik het zat'. Dat overkwam mij in ieder geval. Ik was per slot van rekening 37 en realiseerde me dat ik er nú nog iets aan kon doen. Ik ging dus naar de sportschool, maar ik was niet bepaald een fan van sportscholen. Ik had het al een keer geprobeerd, maar dat liep op niets uit. Ik besloot dat een Personal Trainer wel goed voor me zou kunnen zijn. Begeleiding. Iemand die helpt je doel te definiëren. Een plan maakt. En een stok achter de deur is. Ik kreeg een paar proeflessen bij Eric. Het is uiteindelijk een jaar geworden. 15 Kilo afvallen! Mijn doel werd: 15 kilo afvallen, mijn conditie weer opbouwen en sterker worden. We begonnen met conditie, de basis van alles. Na een tijdje liet hij me een vragenlijst invullen. Hij kreeg meer inzicht in de obstakels in mijn levensstijl. Ik hield teveel van koolhydraten, leefde te onregelmatig en had last van stress. Vaak zijn deze symptomen met elkaar verbonden. Het medicijn dat Eric mij voorschreef was er ook op gericht om deze spiraal te doorbreken. Anders eten, op tijd naar bed, sport en een vorm van meditatie vinden.

Het plan

Mijn vorm van meditatie kende ik al. Lange wandelingen brachten mij tot rust. Dus ik nam weer de tijd om die wandelingen te gaan maken. Voor het sportdeel ontwikkelde Eric een programma dat cardio en krachttraining combineerde, twee tot drie keer per week. En ik ging in het vervolg een uurtje eerder naar bed. Zes uur slaap per nacht werden er zeven.
Maar de grote doorbraak was het 'andere eten'. Ik kreeg de opdracht om zoveel mogelijk koolhydraten te schrappen en een regelmatig eetpatroon te gaan volgen. Er kwamen nu 6 maaltijden per dag met veel fruit, groenten en noten. Koolhydraten werden beperkt tot 1 á 2 porties, met de nadruk op volkoren granen en vezels. Daarnaast geen pasta meer bij het avondeten. Vlees mocht ik wel blijven eten, maar bij voorkeur mager en als het even kan biologisch.

Het resultaat

Het uiteindelijke resultaat is dat ik aan het eind van 2010 die 15 kilo kwijt ben geraakt. Mijn laatste longfunctieonderzoek (ik heb astma) liet zien dat mijn longen, en dus ook mijn conditie, er flink op vooruit zijn gegaan. Ik heb de Vierdaagse gelopen als een hoentje en ik heb 5 kilo aan spiermassa erbij gekregen. Het belangrijkste is misschien wel dat de nieuwe manier van eten niet meer uit mijn leven is weg te denken."

Karen

Tags : Afvallen, lifestyle, succesverhaal, personal training

4 reactiesReactie door Johnd304 op 23-05-2014 - 11:20
"Wonderful site. Plenty of useful info here. I'm sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious. And naturally, thank you to your sweat! kdbaekcabdka" Reageer

Reactie door Pharmc294 op 26-05-2014 - 15:21
"Very nice site!" Reageer

Reactie door Pharmd755 op 29-05-2014 - 04:09
"Very nice site!" Reageer

Reactie door Pharmf726 op 30-05-2014 - 11:25
"Very nice site!" Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd