Blog





Groenten van het seizoen, zeker doen!

maandag, 31 januari 2011 - 23:05

Groenten van het seizoen, zeker doen
 

Door de vele transportmogelijkheden en de moderne productie- en bewaartechnieken blijft het groenteassortiment nagenoeg het hele jaar door onveranderd. Het lijkt alsof er geen seizoenen meer bestaan. Er zijn echter goede redenen om te kiezen voor seizoensgroenten van eigen bodem. Al die redenen passen in een duurzaam eetpatroon: goed voor mens en milieu, voor nu en later.


Waarom seizoensgroenten?

  • Seizoensgroenten zijn verser, hebben meer smaak, en een hogere voedingswaarde.
  • Een gezonde voeding vereist elke dag minstens 300 gr groenten. Omdat niet elke groente dezelfde voedingsstoffen bevat, is variatie belangrijk. Die afwisseling bereik je moeiteloos door inlandse seizoensgroenten te bereiden.
  • Seizoensgroenten zijn goedkoper en milieuvriendelijk. Ze vereisen namelijk minder transport en worden doorgaans ecologisch geteeld. 

Door je te verdiepen in seizoensgroenten krijg je meer binding met de natuur van de seizoenen.


Welke groentesoorten?

Seizoensgroenten om in februari mee te kokkerellen:Aardappelen, groene selderij, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, witlof, witte kool, wortelen.




Tags : seizoensgroenten, duurzaam, energie, groen, ecologisch, milieubewust

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:






Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd