Blog

Afvallen zonder dieet!

woensdag, 2 februari 2011 - 17:03

 

De truc

De truc van afvallen zit in het structureel veranderen van je eetpatroon. Dus niet 6 weken crash-bang! Maar op een andere manier leren eten, die vol te houden is en gericht is op de lange termijn. 


Waarom koolhydraat-arm?


Een ander eetpatroon betekent voor de meesten van ons een koolhydraten-arm dieet. Het lichaam heeft veel minder koolhydraten nodig dan dat wij normaal eten. Minder koolhydraten verlaagt de productie van insuline in het bloed en de behoefte om onze energie uit suikers te halen. Daarnaast doen de meesten van ons geen zware fysieke arbeid meer, verbranden dus minder en het teveel aan koolhydraten wordt in het lichaam opgeslagen. Gevolg: overgewicht. 


Geen boterhammen meer!


Koolhydraten-arm eten betekent dus een vrij radicale verandering in de manier waarop je eet. Dat betekent dus geen aardappelen, pasta of rijst meer bij het avondeten. Geen boterhammen meer bij de lunch. Mijn ervaring is echter dat deze nieuwe manier van eten snel went. En als steuntje in de rug zal er wekelijks een recept op deze website worden gepubliceerd. Een goed voornemen moet geen nachtmerrie zijn."

Groetjes Karen

Karen van de Lockant
.

"Eric stelt het totaalplaatje centraal. Hij houdt rekening met mijn fysieke capaciteiten, maar ook met mijn levensstijl. Ik voel me beter en ik ben bovendien al 15 kilo afgevallen!”Tags : Koolhydraat-arm afvallen

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd