Blog





Recept: Scrambled Eggs op Indiase wijze

vrijdag, 4 februari 2011 - 11:36

Ei! 

Als je geen vlees eet, of even geen zin hebt in een dood dier op je bord, dan is er altijd nog een ei. Eieren zijn een bron van proteïne. De voedingswaarde van een ei bedraagt 80 kcal, waarvan 7,3 g eiwit, 5,8 g vet (vooral in het eigeel) en 0 g koolhydraten.  Nieuwe studies tonen aan dat je vrij probleemloos tot 6 eieren per week kunt eten, zolang je geen erfelijke aanleg hebt tot hoog cholesterol of aan suikerziekte lijdt. 


In 15 minuten klaar! 


Met eieren kun je eindeloos variëren: bakken, koken, pocheren, rauw, in een omelet, met groenten, in een ovenschotel... noem het maar op. Dit is een recept voor roereieren uit India. Een gerecht wat multi-inzetbaar is: als ontbijt, lunch of avondeten. Tien minuten voorbereidingstijd en binnen vijf minuten klaar.
 

Ingrediënten (voor 1 pers): 




1 eetlepel boter of olie
een mespunt komijnzaad
4 champignons
1 bosui
1 groene chili
1 tomaat
1/2 eetlepel fijngehakte koriander
2 tot 3 eieren
zout en peper naar smaak


Bereiding: 


Snij de champignons in kleine partjes. 
Snij de bosui in fijne ringetjes. 
Ontpit de chili en snij de chili in fijne ringetjes.
Ontpit de tomaat en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Kluts de eieren in een kom met wat peper en zout. 
Smelt de boter/olie in de pan. 
Bak het komijnzaad kort in de hete boter/olie (10 sec).
Voeg de champignons, bosui en chili toe. 
Roer tot de champignons glazig worden. 
Voeg de tomaat en koriander toe en roer deze 30 seconden mee.
Voeg de eieren toe. 
Rustig roeren tot de eieren zijn gestold. 
Direct serveren. 


Tips: 


* als je regelmatig pepers in het eten doet, maar je geen zin hebt om te snijden: koop 'pul biber'. Pul biber is gedroogde, grof gemalen rode peper. Het is ideaal om mee te koken bij stoofgerechten, pastasaus, enz. Je kunt het halen bij de meeste Turkse groentewinkels. 
* je kunt komijnzaad vervangen door gemalen komijn. Maar dan verlies je wel die diepe, noot-ige smaak die komijnzaad aan dit gerecht geeft.
* Eet er hüttenkäse bij voor extra eiwitten en calcium. Hüttenkäse en ei combineren goed met elkaar. 




 




Tags : Afvallen, recept, protien, dieet, snel klaar,

1 reacties



Reactie door Helma van Aalst op 15-02-2011 - 21:38
"In een woord....HEERLIJK. Lekker makkelijk recept die de smaakpapillen strelen... Dit is een blijvertje" Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:






Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd