Blog





Gestoomde zalm met citroen

vrijdag, 11 februari 2011 - 19:50

Het vet in zalm bestaat uit omega-3 vetzuren. De omega-3-vetzuren zijn onder meer belangrijk voor het functioneren van de hersenen. Daarnaast is zalm een bron van proteïnen. 

Dit recept is snel te maken. Binnen 20 minuten staat het op tafel. 
Heerlijk simpel. 


Ingrediënten.


(voor 2 personen)

2 zalmfilets
1 eetlepel sojasaus
zout
witte peper
2 bosuien, gesneden in stukken van 10 cm
4 plakje verse gember
1 citroen
sesamolie


Bereiding


Leg de vis in een vuurvaste kom of schaal.
Sprenkel de sojasaus over de vis, en strooi er zout en witte peper overheen.
Leg op de vis de bosui en gember.
Snij de citroen doormidden. 
Deel de ene helft in 4 partjes en leg die op de vis.
Pers de andere helft over de vis uit.
Leg het bord op een stoomrekje in een wok. 
Giet 2 cm water in de wok.
Breng het water aan de kook en leg een deksel op de wok.
Houd het gas hoog.

Je laat de vis 8 tot 10 minuten stomen. Let daarbij op of er voldoende water in de wok staat. Zo nodig een beetje bijvullen.
Kijk of de vis gaar is. Zo niet, laat dan nog 1 tot 2 minuten stomen.
Haal de schaal uit de wok en besprenkel de vis met wat sesamolie (1 a 2 theelepels) 


Tips:



* Als je geen stoomrekje hebt, gebruik dan een omgekeerd (hittebestendig) kommetje.
De rekjes zijn overigens te koop bij een goede toko en kosten niks. 
* Heb je geen wok, gebruik dan een grote (soep) pan. 
* Raadpleeg bij het kopen van vis de viswijzer. Vis is gezond, maar overmatige vangst bedreigt veel vissoorten. Als je over 10 jaar nog vis wilt eten, koop dan verstandig in. 
* Ik eet graag gekookte of gestoomde broccoli bij dit gerecht. Ook heerlijk met
paksoi, spinazie en andere bladgroenten.
* Sesamolie heeft een heel uitgesproken smaak. Je hebt er weinig voor nodig om een gerecht net dat beetje extra te geven. 

Mànmàn chi!




Tags : Afvallen, recept, protien, dieet, snel klaar,

2 reacties



Reactie door Cora Mol op 13-02-2011 - 22:07
"He Eric, Via je Facebook zag ik de link naar dit recept. Ik heb 't gisteravond meteen gemaakt en gegeten met broccoli. Superlekker en megagezond! Complimenten voor je site! Groet uit Den Haag! Cora" Reageer

Reactie door Eric op 27-02-2011 - 14:57
op reactie van Cora Mol op 13-02-2011 - 22:07
"Hoi Cora, Bedankt voor je reactie. Probeer ook eens de indiaanse ei! http://gugelotpersonaltraining.nl/blog/id=20/title=recept_scrambled_eggs_op_indiase_wijze" Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:






Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd