Blog

Afgebeuld?

dinsdag, 5 april 2011 - 19:16

Daar sta ik dan! 

Daar sta ik dan, ietwat gespannen in mijn sportkledij, klaar voor een bezoek aan het Goffertpark in Nijmegen. Daar wacht mij een ware bootcamp – en wel gegeven door personal trainer Eric Gugelot. Na zijn persoonlijke uitnodiging om een keer mee te doen, is er geen weg meer terug. Zeker nadat Eric zelfverzekerd opmerkte 'dat ik bootcamp best wel kan.' Het zijn die woorden die in mijn gedachten echoën terwijl ik naar het park fiets en mij afvraag of één fles water wel voldoende is.


Bootcamp is spannend

Alleen al bij het woord 'bootcamp' schiet het ene na het andere schrikbeeld door mijn hoofd. Ik zie mezelf al uitgeput in het gras liggen, banen van zweetdruppels glinsterend op mijn wangen terwijl Eric mij met ijzeren hand beveelt terug te keren naar opdrukpositie. Het is het klassieke beeld van hoe het Amerikaanse leger in veel Hollywood-films wordt afgebeeld: terwijl de soldaten zuchtend met hun neus in de modder zakken, marcheert een onverbiddelijke instructeur langs hun vertrokken gezichten om hen in weer en wind in het gareel te houden.


Geef acht

Bij aankomst bij de prachtige Goffertweide zijn het gelukkig niet in camouflagepakken gehesen soldaten die mij opwachten, maar een gemengde groep van gemoedelijke burgers. Dan instrueert Eric ons vriendelijk om ons warm te lopen en laat een geruststellende blik de restjes angst uit mijn gedachten vloeien. Na een aantal losmaakoefeningen trekken we een korte sprint langs de frisgroene velden, waarbij ik voor het eerst naar adem hap en mij afvraag wat ik al die tijd op fitness heb gedaan. Terwijl een aantal fanatiekelingen zich met routine richting de finish beweegt, besluit ik het wat rustiger aan te doen en maling te hebben aan het gapende gat tussen hen en mij. En ik ben niet alleen: achter mij joggen wat mensen in hun eigen tempo, waarna we elkaar weer ontmoeten bij het beginpunt.


Het valt allemaal wel mee

Dit is wel degelijk anders dan wat ik mij had voorgesteld: in plaats van genadeloos afgebeuld te worden, ben je bij Erics bootcamp vrij om het tempo naar eigen kunnen aan te passen. Zelfs voor de allereerste beginneling is bootcamp haalbaar. Daarbij is het ook nog eens ontzettend leuk! Met de warme lentezon op onze huid, het rustgevende geritsel van bomen en het vrolijke getjilp van vogels geniet de groep met volle teugen. Dit is niet afzien. Dit is genieten!


Veel lachen

Glimlachend wagen we ons aan het volgende onderdeel, dat uit verschillende – soms tamelijk opmerkelijke – krachtoefeningen bestaat, die je soms met z'n tweeën doet. Schaterlachend probeert degene voor me mij in het gezicht te slaan, waarbij het de bedoeling is dat ik als verdediging haar armen wegduw. Terwijl mijn gedachten afdwalen naar de aanwezige EHBO-kit, merk ik dat hetzelfde effect bereikt wordt door naast iemands gezicht te mikken. Het plezier neemt toe wanneer Eric vertelt dat de mens wel 80 tot 90 procent van de apen afstamt. We keren even terug naar ons oergevoel en snellen op handen en voeten over het gras. De spieren in mijn armen en benen voelen warm en getraind aan en mijn longen open en vrij. Ook de buikspieren worden niet overgeslagen. Menig groepslid lijkt zich in stilte te verheugen op een strak lichaam. Het uur vliegt voorbij. Iedereen oogt voldaan en bruist van energie. Wat hebben we lekker getraind. Niemand is afgepeigerd en sommigen hadden nog wel meer gekund. Het is duidelijk: bootcamp is voor iedereen die het leuk vindt om onder goede begeleiding in de natuur te sporten. Of het nu is voor je conditie, meer kracht, om af te vallen of om te ontspannen: het is de ideale combinatie van buitenlucht en trainen. En daar heb je geen camouflagepak voor nodig, maar alleen jezelf.

Groetjes,

Mariska van Dasselaar
www.mariskamedia.nl 

Ps: Wil je een keer meedoen? Dat kan en het is nog gratis ook! Kijk op www.nijmegenbootcamp.nl 


Tags : Bootcamp Nijmegen, Nijmegen Bootcamp, afvallen, kettlebell's, hardlopen,

9 reactiesReactie door Janneke op 06-04-2011 - 22:04
"Leuke eye-opener Eric! " Reageer

Reactie door Simone op 07-04-2011 - 00:14
"'t was een heerlijk uurtje sport/vermaak in het park. Ik kan niet wachten tot de volgende bootcamp :-). " Reageer

Reactie door Eric Gugelot op 08-04-2011 - 19:21
op reactie van Simone op 07-04-2011 - 00:14
"En die is morgen om 11:30! Het word heerlijk weer. " Reageer

Reactie door Ria op 08-04-2011 - 20:18
"Morgen ben ik er weer bij. Na de geweldige bootcamp van vorige week kan ik deze niet laten lopen ;) " Reageer

Reactie door Gerrie op 09-04-2011 - 18:12
"Wat een leuk verslag en weet je, het klopt helemaal! Bootcamp is heerlijk en voor iedereen. Ik kan het weten. Ik ben al vijf keer achter elkaar geweest. Groetjes Gerrie" Reageer

Reactie door iris van berkel op 17-04-2011 - 17:51
"Tja, na iedere bootcamp last van de spierpijn, maar nu ik de bootcamp van gisteren heb moeten missen, kan ik alleen maar concluderen dat ik de spierpijn mis! Gelukkig kan ik dinsdag om 19:15 uur alsnog mijn spieren laten werken in de avond-bootcamp!" Reageer

Reactie door Eric op 17-04-2011 - 22:33
op reactie van iris van berkel op 17-04-2011 - 17:51
"Hoi Iris, De Bootcamp heeft jou ook gemist ;) Tot dinsdag! Gr. Eric " Reageer

Reactie door Paul op 17-05-2011 - 12:52
"Eric, bedankt voor de leuke intensieve training gisteren, ik voel allerlei spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Ga zeker meedoen maar waarschijnlijk pas na de zomervakantie." Reageer

Reactie door Eric op 17-05-2011 - 23:41
op reactie van Paul op 17-05-2011 - 12:52
"Hoi Paul, Bedankt! Waarom zou je wachten? Van wachten word je niet beter." Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd