Blog





Thaise curry met Pangasiusfilet

maandag, 9 mei 2011 - 00:00

Gezegend zijn de Thai, omdat ze de Thaise curry hebben uitgevonden. Een bord vol groenten, geurend naar koriander en limoen. Klaar in een handomdraai!

Ingrediënten (voor 1 persoon)

 

1 pangasiusfilet
1 halve wortel
1 halve courgette
een handvol sperzieboontjes
een halve paprika
2 lente-uitjes
een handvol verse koriander
300 ml kokosmelk
citroenblad
vissaus
1 limoen
bruine suiker
groene currypasta
archide of zonnebloemolie

Recept


Snij de vis in reepjes.
Schil de wortel en snij die in reepjes
Snij de halve courgette doormidden en verdeel in partjes.
Halveer de spercieboontjes.
Snij de paprika in reepjes.
Verhit in een wok een eetlepel groene currypasta in een eetlepel olie.
Doe een theelepel bruine suiker bij de pasta en roer er kort doorheen.
Voeg 300 ml kokosmelk toe en 2 citroenblaadjes.
Roer alles eens goed door en breng aan de kook.
Leg de vis in de kokende kokosmelk en laat deze in een paar minuten garen.
Zorg er wel voor dat de vis mals blijft.
Haal de vis uit de kokosmelk en leg apart in een schaaltje.
Besprenkel de vis met het sap van een halve citroen.
Doe de groenten in de kokosmelk en breng deze weer aan de kook.
Roer een paar keer goed.
Zet het gas lager en leg een deksel op de pan. Hierdoor garen de groenten.
Snij de koriander en de lente-ui fijn.
Haal na een paar minuten de deksel van de wok en proef of de groenten (beet)gaar zijn. De kokosmelk is nu ook voor een deel ingekookt.
Voeg de vis toe en de lente-ui.
Doe er op het einde een paar scheutjes vissaus bij.
Vis eventueel het citroenblad eruit (niet eetbaar).
Besprenkel met het sap van de overgebleven halve limoen en serveer met de koriander.

Extra

* varieer met de groenten: kousenband, broccoli, bamboescheuten, aubergine. Van alles kan.
* vervang de pangasius voor andere (stevige) witvis of kipfilet.
* Thaise currypasta kun je halen bij Albert Heijn of de toko. Currypasta's zijn heet, vooral die van de toko. Wees dus voorzichtig met de dosering. 1 (afgestreken) eetlepel is genoeg voor bovengenoemd recept. Wil je het milder: halveer de portie. Wil je vlammen, doe er dan nog een halve eetlepel bij.
* in de toko is ook citroenblad te koop. Vaak wordt het ook Djeroek Poeroet genoemd (de Indische naam) of Kaffir-limoenblad. Als je vaker Thais gaat koken, koop dan een zakje vers ingevroren blaadjes. Gebruik 1 of 2 blaadjes en bewaar de rest in de vriezer.
* vissaus heeft een sterke smaak en moet met mate worden gebruikt. Voordeel is dat het lang bewaard kan worden.





Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, recepten nijmegen, personal training nijmegen, Bootcamp Nijmegen, Nijmegen Bootcamp, afvallen, kettlebell's, hardlopen,

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:






Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd