Blog





Gegrilde kipfilet met gestoofde courgetten

maandag, 16 mei 2011 - 00:00


Twee simpele gerechten uit de Franse en Italiaanse keuken. Heerlijk eten voor een mooie, warme voorjaarsavond.

Ingredienten (1 a 2 personen)


Kipfilet (marinade):

1 à 2 kipfilets
1 eetlepel vloeibare honing
sap van 1/3 citroen
2 eetlepels honing
mespunt cayennepeper
zout

Courgette:
2 eetlepels olijfolie
1 (grote) courgette
1 blikje gepelde tomaten
2 blaadjes salie
1 stengel bleekselderij (in 2 à 3 stukken gesneden)
1 kleine ui
1 à 2 tenen knoflook
zout en peper
een half bolletje mozzorella

Bereiding


Maak 1 uur van tevoren de kipfilets schoon en maak de marinade aan. Leg de kipfilet in de marinade in een afgedekte schaal in de koelkast. Draai de filets na een half uur een keer om.

Zet een hapjespan op een laag vuur. Maak de ui en de knoflook schoon, snijd deze een keer doormidden en smoor deze samen met de salie en de bleekselderij 5 minuten in de olie.

Vis ondertussen 3 à 4 tomaten uit het blik en snijd deze fijn. Voeg na de 5 minuten de tomaten toe, met een scheut sap. maak de saus op smaak met zout en peper.
Snij de courgette in de lengte doormidden en snijd de helften in plakjes. Doe de courgette bij de saus en leg de deksel op de pan. Laat de courgetten ongeveer 15 minuten stoven op middelhoog vuur. Verdampt de saus te snel, zet het vuur dan laag.

Zet (als de courgetten een minuut of 10 stoven) de gril in de oven aan en zet een grilpannetje op het vuur. Laat de grilpan goed heet worden. Haal de kipfilets uit de marinade en leg deze op de hete grilpan. Schroei de filets aan beide kanten dicht en zet het vuur laag. Het duurt ongeveer 10 minuten voordat de kip gaar is.

Vis de ui, knoflook, salie en bleekselderij uit de pan en giet de courgetten over in een groot diep bord of een ovenschaal. Snijd de mozzorella in plakjes en leg deze op de courgetten. Zet de courgetten enkele minuten onder de gril, totdat de mozzorella gesmolten is.

Serveer 1 kipfilet met de helft van de gestoofde courgette.

Extra


* heb je geen grilpan: bak de kip in een goede koekenpan (liefst gietijzer. Grillen in de oven kan ook prima.
* deze kip is ook lekker met gegrilde seizoensgroenten.
* Als je koolhydraten mag eten: in Italië eet men het courgettengerecht met spaghetti of penne.





Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, recepten nijmegen, personal training nijmegen, Bootcamp Nijmegen, Nijmegen Bootcamp, afvallen, kettlebell's, hardlopen,

1 reacties



Reactie door Jojanneke op 17-05-2011 - 23:50
"Heerlijk!" Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:






Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd