Blog

Vitaliteit

zondag, 18 april 2010 - 20:19

Onze gezondheid is ons belangrijkste goed. Met ons drukke leven, ook gelet op de middelen die we bij de hand hebben, is het soms moeilijk om een goede gezondheid te handhaven. Maar het is nog moeilijker om een goede gezondheid terug te krijgen.

Chronische ziekten
Chronische ziekten zijn goed voor minstens 70% van de sterfgevallen in Europa, waarvan de helft kan worden voorkomen. We weten allemaal dat obesitas en diabetes type 2 zijn uitgegroeid tot een epidemie.

Slechte gezondheid

Met een focus op vijf belangrijke gebieden van gezondheid, is het mogelijk om veel ellende te voorkomen. Als je een slechte gezondheid hebt, neem dan de tijd om een aantal kritische veranderingen aan te brengen. Let er daarbij op dat je kleine stapjes neemt. Zo neemt de kans van slagen toe.
Ik heb de belangrijkste punten op een rij gezet. Iedere week zal ik een artikel op mijn blog posten. Er zijn er in totaal 5.

De 5 punten die ik ga behandelen

1.Emotionele gezondheid
2.Slaap
3.Water
4.Inname toxische stoffen
5.Sporten, stretchen en ademhaling
Tags : lichaam vitaliteit gezondheid

2 reactiesReactie door Jochem op 19-04-2010 - 09:29
"Hoi Eric, mooi bericht. Ik denk dat een heel groot deel van alle klachten die we in deze tijd hebben psychosomatisch zijn, dus een lichamelijke klacht met een psychische oorzaak. Bewegen kan er voor zorgen dat je even alle stress kwijtraakt en "uit" je hoofd bent waardoor klachten kunnen verdwijnen. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap :)" Reageer

Reactie door Eric op 19-04-2010 - 12:03
"Hoi Jochem, bedankt voor je reactie! Ben het helemaal met je eens!" Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd