Blog

Product van de maand: de Groentetas

donderdag, 26 mei 2011 - 00:00


Door Mariska van Dasselaar

Als je graag verantwoord en gezond wilt eten, dan ligt biologische voeding voor de hand. Bij biologisch voedsel wordt niet gebruikgemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, terwijl dat anders wel het geval is. Aangezien het idee van chemische bestrijdingsmiddelen steeds meer mensen tegenstaat, kiezen zij vaker voor biologische producten. Wandel maar eens door de supermarkt en zie hoeveel biologische producten er de afgelopen jaren zijn bijgekomen: of je nu biologisch vlees wilt, biologische eieren of tomaten, vaak is er wel een biologisch alternatief.

De Vitatas bevat elke week een gevarieerd aanbod aan biologische groente en fruit. Met het oog op gezonde voeding kon zo'n gezond concept natuurlijk niet aan Gugelot Personal Training voorbijgaan! Tijd dus om de tas in huis te halen en die eens grondig te testen door middel van een etentje.

Wat zou er dan toch in zitten?

Vol spanning bezocht ik De Natuurwinkel in Nijmegen, waar ik de Vitatas had besteld. In mijn gedachten kwam een bondgekleurd tafereel aan groenten voorbij. Ik verheugde mij al op dieprode tomaten vol van smaak en op aubergine. Eenmaal thuis bleek de inhoud deze week vooral groen te zijn.

De inhoud van mijn 2-persoons groentetas:
  • 1 krop sla
  • Andijvie
  • Spitskool
  • 2 witlof
  • 2 broccoli


Hoe maak ik dit klaar?

Vertwijfeld stond ik met de andijvie en de spitskool in mijn handen. Nooit eerder had ik die klaargemaakt of überhaupt in het echt gezien. Een lichte spanning bekroop mij toen ik mij afvroeg hoe ik die avond een volwaardig maal moest produceren. Aangezien er een vriendin bij mij kwam eten en ik een compleet biologisch maal had aangekondigd, wou ik dat wel graag verwezenlijken.

Gelukkig bevat de Vitatas naast groente (en soms fruit) een aantal recepten. Met behulp daarvan besloot ik de krop sla, de andijvie en spitskool in een smakelijk geheel om te toveren. Hiervoor moest ik wel een bezoek aan de supermarkt brengen, want voor de recepten heb je meer ingrediënten nodig dan in de Vitatas zitten.

Aan tafel!

Na de nodige tijd in de keuken gespendeerd te hebben, was het tijd om aan te schuiven. De biologische groente moest er daadwerkelijk aan geloven. Nog even en we zouden ze proeven. Vol verwachting serveerde ik de volgende creaties:
  • Kropsla op z'n Hollands
  • Spitskool in de wok
  • Andijvie met kerrie en tomaat (recept van okoko recepten)

Al snel smulden we erop los. Het eten was heerlijk, maar of dat nu door de biologische herkomst van de groente komt of door de recepten, is mij nog steeds een raadsel. Want hoe proef je het verschil tussen biologische en bespoten groente?

Misschien is het meer een gewetenskwestie: het idee groente te eten die niet bespoten is, zorgt voor een prettig gevoel. Je weet dat je geen chemische stoffen binnenkrijgt of andere onnatuurlijke troep. De groente komt namelijk van moderne land- en tuinbouwbedrijven die streng worden gecontroleerd en een EKO-keurmerk hebben. Hiermee voelt de biologische maaltijd simpelweg goed aan en lijkt de groente dichter bij de natuur te staan.

Terwijl onze kritische smaakpupillen de gerechten analyseerden, knikten we goedkeurend. Want dit biologische maal was zeker smakelijk! En dat is waar het uiteindelijk om gaat: smakelijk, maar gezond eten.

Interesse in de Groentetas?

Je kunt de Vitatas bestellen bij De Natuurwinkel, onder andere in Nijmegen:

De Natuurwinkel
Groenestraat 199
6531 HE Nijmegen
Telefoon: 024-3553492

Woon je niet in Nijmegen? Bezoek dan www.proef.nu en kijk of de Vitatas bij jou in de buurt verkrijgbaar is. De Vitatas is verkrijgbaar vanaf € 7,50 per tas voor een persoon, twee personen en gezinnen.
Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, recepten nijmegen, personal training nijmegen, Bootcamp Nijmegen, Nijmegen Bootcamp, afvallen, kettlebell's, hardlopen,

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd