Blog





Bhuna vis

maandag, 23 mei 2011 - 00:00



Bhuna is een manier van koken waarin kruiden zachtjes worden gebakken in olie, waardoor de smaak beter naar buiten komt. Het komt uit de Indiase keuken. In dit gerecht wordt stevige (wit)vis gekruid en zachtjes gebakken in olie en het eigen kookvocht.Het is licht, vol van smaak en snel gemaakt.

Ingredienten: 2 tot 4 personen


Marinade:
2 theelepels (tl) fijn geraspte verse gember
3 tenen knoflook
1 tl garam masala
1/2 tl gemalen komijn (djinten)
1/4 tl gemalen geelwortel (koenjit)
1/2 tl mosterdpoeder
1/4 tot 1/2 tl cayennepeper
2 eetlepels citroensap
afgesteken tl zout (of naar smaak)
vers gemalen peper

Verder:
5 eetlepels (zonnebloem)olie of gesmolten boter
600-700 gram stevige visfilet, zoals heilbot, schelvis, tonijn, zalm of zwaardvis.

Bereiding:


Doe alle ingredienten voor de marinade in een schaal, voeg een eetlepel warm water toe en roer het tot een dikke pasta.
Leg de vis in een schaal, smeer beide kanten in met de pasta.
Laat de marinade een kwartier tot een half uur intrekken (maar niet langer!).
Doe 3 lepels olie in de pan, op laag vuur.
Leg de filets in de pan en besprenkel de bovenkanten met de rest van de olie.
Bak de vis 5 tot 6 minuten aan 1 kant, totdat deze mooi bruin is.
Draai de filets om en bak de andere kant even lang.
Controleer het dikste stuk van de vis om te zien of deze gaar is.
Zoniet, bak dan nog kort even door.
Serveer met gekookte spercieboontjes, broccolie of andere groene groenten.

Extra:


* alle bovengenoemde kruiden zijn te koop in de toko of een goedgesorteerde supermarkt. Tussen haakjes staat de Indische naam voor het kruid. Deze naam wordt vaak gebruikt in toko's (i.p.v. de Nederlandse naam).
* in plaats van bakken kun je de vis ook onder de gril leggen. Leg de vis dan wel in een schaal of op folie, zodat het kan garen in het olie/kruidenmengsel. Het procedé is hetzelfde als in de pan: elke kant 5 a 6 minuten onder de gril.





Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, recepten nijmegen, personal training nijmegen, Bootcamp Nijmegen, Nijmegen Bootcamp, afvallen, kettlebell's, hardlopen,

3 reacties



Reactie door Jan op 23-05-2011 - 23:38
"Wow dit is zo klaar! Aanrader!!!!" Reageer

Reactie door Anneloes op 24-05-2011 - 21:36
"Heerlijk!!" Reageer

Reactie door Eric Gugelot op 25-07-2011 - 12:24
op reactie van op 01-01-1970 - 01:00
"Oeps" Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:






Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd