Blog

Zomerspecial: snel afvallen voor de zomer! (4)

donderdag, 23 juni 2011 - 00:00

Door Mariska van Dasselaar

In dit laatste deel van de zomerspecial komt wederom een oefening aan bod om je spieren te versterken en vet te verbranden, en dit keer zijn de armen aan de beurt! Wellicht denk je dat het verkrijgen van mooie, gespierde armen alleen iets is voor mannen. Maar ook vrouwen willen graag mooie armen. Vind je dat het vel onder je bovenarmen te erg lubbert of dat je armen spichtig zijn? Of wil je juist afvallen? Doe onderstaande opdrukoefening om nog voor de zomer mooi voor de dag te komen.

Snel afvallen met simpele oefeningen en dieet recepten

In dit laatste deel van de zomerspecial krijg je wederom een mooie oefening en een gezond recept. Het is juist de combinatie van oefenen en gezond eten die voor goede resultaten zorgt.


Gespierde armen door op te drukkenDe opdrukoefening is zo bekend dat haast iedereen het wel eens gezien of gedaan heeft. Wellicht denk je direct aan het Amerikaanse leger, waar de soldaten al drillenderwijs getraind worden. Wij zullen je niet op die manier 'aansporen', maar juist inspireren. Met de opdrukoefening train je namelijk niet alleen je armen, maar allerlei spieren, waardoor de oefening zeer efficiënt is. Zo train je je triceps, buik en borstspieren tegelijk. Alles wat je hiervoor nodig hebt, is jezelf!

1. Ga op handen en voeten staan en plaats je voeten zover naar achter dat je in de plankhouding staat. Je rug staat hierbij in een rechte lijn met je hoofd en benen, je billen zijn laag en je handen staan onder je schouders.

2. Zak rustig door je armen en houd je lichaam recht als een plank. Span voor het beste effect de bil- en buikspieren aan. Zak zo diep mogelijk door je armen.

3. Ga terug omhoog naar de plankpositie en herhaal de oefening 9 keer.

4. Pauzeer een halve minuut en doe nog twee setjes.

Begin je net met trainen? Het zou kunnen dat de oefening zo zwaar voor je is dat je de 9 keer niet haalt, laat staan 3 setjes. Zak dan minder ver door je armen, maar wel ver genoeg om het effect te laten hebben. Een alternatieve manier is om met je knieën op de grond op te drukken.


Een gezond recept om af te vallen

Wil je zoveel mogelijk effect en voor de zomer van die extra kilo's af zijn? Pas dan ook je eetpatroon aan. Vervang ongezonde tussendoortjes door gezondere varianten en eet bijvoorbeeld een handje noten, olijven, magere kaas en wat groente. Het beste is om ook bij de hoofdmaaltijden gezond te eten. Gelukkig bestaan er genoeg recepten waar weinig calorieën, ongezonde vetten en suikers in zitten. Deze week raden we dit recept aan:

Thaise curry met Pangasiusfilet (klik hier om naar het recept te gaan)


Heb je de smaak te pakken? Doe dan mee met
Nijmegen Bootcamp!


Ben je dankzij deze zomerspecial fanatiek gaan trainen? Vind je het leuk om dit vol te houden en ook nog eens sociaal bezig te zijn? Dan is Bootcamp iets voor jou! Bij Nijmegen Bootcamp train je in groepsverband je hele lichaam en werk je bovendien aan je conditie – en dat alles in de buitenlucht. Alle oefeningen uit deze zomerspecial komen voorbij. Daarnaast leer je nog meer oefeningen kennen en blijf je met regelmaat bewegen. Nijmegen Bootcamp is fun, sport en resultaat. Plezier staat voorop en samen werk je toe naar een mooier, strakker lijf. Interesse? Bezoek dan http://www.nijmegenbootcamp.nl.Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, recepten nijmegen, personal training nijmegen, Afvallen, dieet, workout, Gugelot Personal Training

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd