Blog





Groenten in Hoisinsaus

maandag, 6 juni 2011 - 00:00



Hoisinsaus is een zoete pikante saus uit de Chinese keuken, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water. Het bevat weinig calorieën, maar pimpt een eenvoudig wokgerecht in een handomdraai in exotisch, Kantonees gerecht.

Ingrediënten (1 pers)

150 gram champignon
1 halve rode paprika
1 halve rode peper
1 bosui
zout
peper
zonnebloemolie
1 eetlepel Hoisin

Recept

Snij de champignons in partjes en de paprika en peper in dunne reepjes.
Verwarm 1 eetlepel olie in de wok.
Roer de gesneden rode peper kort in de olie om.
Gooi eerst de paprika in de pan, kort roerbakken, en daarna de champignons.
Roerbak de groenten een minuut of 2 op hoog vuur.
Zet daarna het gas laag en laat de champignons garen.
Breng op smaak met een klein beetje zout en zwarte peper. Wees zuinig met de zout: er zit al genoeg in de Hoisinsaus.
Doe de Hoisin erbij als de champignons bijna gaar zijn (ze mogen dus nog niet slinken).
Roer alles goed om en laat de groente even kort nagaren in de saus.
Dien op met wat fijngesneden bosui.

Extra

* champignons bevatten veel vitamine B en zijn in die zin een goede vleesvervanger. Maar wil je er proteïnen bij, dan kun je in dit gerecht prima kipfilet of tofu verwerken. Snij de kipfilet in blokjes. Wok deze tot ze bijna gaar zijn en haal ze uit de pan. Maak daarna de groenten klaar volgens recept. Voeg de kip weer toe, voordat de Hoisin erbij wordt gedaan. De kip kan dan mee nagaren met de groenten.
* Hoisin is in elke toko te krijgen.





Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, recepten nijmegen, personal training nijmegen, Dieet, afvallen, recept, Gugelot Personal Training

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:






Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd