Blog

Product van de maand: hotstonemassage

donderdag, 30 juni 2011 - 00:00Door Mariska van Dasselaar

Waarschijnlijk heb je wel eens van de term hotstonemassage gehoord. Een hotstonemassage is net als een ontspanningsmassage in veel wellnessgelegenheden te verkrijgen. Maar wat is een hotstonemassage eigenlijk? En waarom laat het je zo ontspannen? Ik ging voor jullie op pad om dit te ontdekken.

Ontspannen in Groesbeek

Vol verwachting begeef ik mij naar het heuvelachtige, groene Groesbeek. Voor iemand die oorspronkelijk uit Noord-Holland komt, voelt dit stukje Gelderland een beetje aan alsof ik op vakantie ga.

Mijn hotstonemassage vindt plaats bij Ashley Haerkens, een vriendelijke jonge vrouw die ervaring heeft in allerlei massages, waaronder ontspanningsmassage, sportmassage en hotstonemassage. Momenteel volgt ze een cursus shiatsu, zodat ook een shiatsumassage aan haar diensten kan worden toegevoegd.

Hete stenen en olie

Onder het genot van een ontspannend muziekje lig ik klaar voor de behandeling van een half uur. De sfeer in de massageruimte voelt goed aan en ik wacht rustig af. De massage begint bij de benen, waarna de rug, nek en schouders aan de beurt zijn.

De behandeling is een afwisseling van masseren met olie en de aanraking van hete stenen op de huid. Al snel vraag ik waarom die hete stenen zo goed zijn. Ashley vertelt dat de warmte van de stenen tot in de spieren doordringt, waardoor die ontspannen en je ze beter kunt behandelen. Ontspannen voel ik mij zeker en de hete stenen voelen als een warm bad.

Helende werking

Behalve voor ontspanning zorgt een hotstonemassage voor het ontgiften van de spieren. Mensen die last hebben van knopen of ophopingen van vuilstoffen in hun spieren zijn hier dus aan het goede adres. Verder stimuleert de massage de orgaanfuncties. Door dit alles is de hostonemassage goed tegen acute of chronische spierproblemen en onevenwichtigheid en zorgt het voor balans tussen lichaam en geest.

Ontspannen

Voor het beste effect is het uiteraard het beste om met regelmaat een massage te krijgen, want spierklachten verdwijnen niet met één behandeling. "Ik vind het heel belangrijk dat mensen baat hebben bij behandelingen en terugkomen," zegt Ashley. "Ik wil dat ze met een gevoel van rust weggaan en ontspannen. Ik wil ze graag iets meegeven." En dat is gelukt. Ik ga in elk geval met een heerlijk, ontspannen gevoel het weekend in!

Ook zin in een massage?

Wil je graag een massage uitproberen in de omgeving van Nijmegen? Neem dan contact op met Ashley Haerkens via 06-23 29 14 48.


Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, recepten nijmegen, personal training nijmegen, Massage, hotstonemassage, ontspannen, gugelot personal training

1 reactiesReactie door Helma op 02-07-2011 - 20:26
"Door dit artikel ben ik nieuwsgierig geworden. Ik ga een afspraak maken...het vooruitzicht is al ontspannend." Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd