Blog

Bianca (26) loopt voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse

donderdag, 21 juli 2011 - 00:00Het is de uitdaging voor de fanatieke wandelaar: het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse. Tussen 19 en 22 juli wordt er weer heel wat afgewandeld in Nijmegen en omstreken. Bianca doet dit jaar voor het eerst mee en vertelt ons graag over haar ervaringen. Een echte wandelaar was zij eigenlijk nooit!

Ongepland

"Eigenlijk was ik nooit zo'n wandelaar. Ik pakte eerder de fiets of de bus, want wandelen gaat niet zo snel," aldus Bianca. "Maar toen besloot mijn zusje van 21 dat ze de Nijmeegse Vierdaagse wilde gaan lopen. Zij is wel een echte wandelaar en gaat haast elk weekend op pad. Aangezien haar vaste wandelvriendin tijdens de Vierdaagse op vakantie is, vroeg mijn zusje of ik mee wilde gaan. Zo moest ook ik aan de wandelschoenen!"

Trainen en nog eens trainen!

Met Bianca's middelmatige wandelconditie was er duidelijk werk aan de winkel. Gelukkig was er nog genoeg tijd en gingen de zusjes voortaan samen op pad. "In het begin was het wel moeilijk," zegt Bianca. "Mijn zusje kon al zeker 25 km lopen, terwijl ik maar net de 7 km haalde. We zaten dus met een flink verschil in conditie. En dat terwijl we zeker 40 km moesten gaan lopen! Gelukkig vond mijn zus het niet erg om zich aan mij aan te passen en ik gaf zoveel als ik kon. Daardoor merkte ik dat mijn conditie al snel omhoog ging."

De eerste wandeldag

"Het viel niet mee, maar het is gelukt!" Moe, maar voldaan vertelt Bianca over haar eerste wandeldag. "Het weer viel honderd procent mee! We dachten dat het flink zou gaan hozen en waren voorbereid met de nodige regenkleding, maar in plaats daarvan moesten we ons zelfs insmeren tegen de zon. En de afstand ging ons ook goed af! Ik ben echt zo blij! De laatste weken hebben mijn zusje en ik echt flink gebikkeld, zodat we dagen achter elkaar 40 km kunnen lopen. De tweede dag hebben we vrij snel gewandeld, want in de middag was regen voorspeld. En als je dan eindelijk bij de Wedren aankomt, dan voel je je zo trots! En dit was nog maar de tweede dag. Kun je nagaan hoe dat bij de intocht zal zijn!"


Raad je andere aan om mee te doen aan de Nijmeegse Vierdaagse?

"Jazeker! Maar je moet wel flink trainen en daar de discipline voor hebben. Als je niet flink traint, dan red je het niet. 40 km is niet niks. En je moet het ook nog eens 4 dagen achter elkaar lopen. Als je graag je eigen grenzen opzoekt en van uitdagingen houdt, dan is de Vierdaagse zeker aan te raden."Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, sportvasten nijmegen, personal training nijmegen, afvallen, dieet, nijmeegse vierdaagse

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd