Blog





Spinazie met kikkerewten en gehaktballetjes

maandag, 1 augustus 2011 - 00:00



Een gerecht uit de Perzische keuken. Perzië (het huidige Iran) ligt op het overgangsgebied van het Midden-Oosten naar Centraal Azië en India. Het heeft een hele eigen en rijke keuken. De invloeden daarvan zijn in de regio terug te vinden.

Helaas kom je hier weinig gelegenheden tegen waar je Perzisch kunt eten. Dus hier een kleine introductie.

Ingrediënten (per persoon):


150-200 gram lams- of rundergehakt
1/2-ve ui
200 gram (diepvries) spinazie
een half blikje kikkererwten (uitgelekt)
boter of olie
wat zout en peper

Bereiding:


Snij de ui heel fijn in de keukenmachine.
Meng het gehakt met de fijngesneden ui, wat zout en peper.
Draai balletjes van gehaktmengsel en bak deze in boter of olie rondom bruin en haal ze uit de hapjespan.
Doe de blokjes spinazie in dezelfde pan en laat deze, met de deksel erop, zachtjes stoven. Voeg halverwege de kikkererwten toe.
Als de spinazie is ontdooit en opgewarmd, kun je de gehaktballetjes ertussen leggen.
Laat alles nog een kwartiertje met de deksel erop op laag vuur stoven.
Serveer eventueel met een lepel kwark of yoghurt.


Extra:

* om het gerecht nog lekkerder te maken, kun je er taklia bij maken. Je hakt een teentje knoflook fijn en bakt deze in een beetje boter en wat zout zachtjes lichtbruin. Roer er een snuif korianderpoeder en wat pulbiber (gestampte rode peper)doorheen en meng het goedje vlak voor het serveren door het gerecht.





Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, recepten nijmegen, personal training nijmegen, Bootcamp Nijmegen, Nijmegen Bootcamp, afvallen, kettlebell's, hardlopen,

1 reacties



Reactie door Frank op 02-08-2011 - 23:17
"Dit is echt serieus lekker en makkelijk. Yum!" Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:






Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd