Blog





Gegerilde courgette uit de oven

maandag, 29 augustus 2011 - 00:00



Courgettes zijn nu volop te krijgen. Omdat de courgette van zichzelf weinig smaak heeft, laat het zich graag begeleiden met kaas, kruiden of een tomaten-mozzorella saus.

Dit is een snelle en lichte variant om courgette te bereiden.Te gebruiken als bijgerecht of als groentesnack overdag.

Ingrediënten

1 courgette
1 eetlepel italiaanse of provencaalse kruiden
zout en peper

Bereiding

Zet de gril in de oven aan.
Snij de courgette in plakken.
Leg de plakken op een plaat met bakpapier en bestrooi ze met de kruiden, zout en peper.
Leg de bakplaat onder de gril en laat de plakken courgette lichtbruin worden.
Draai de plakken om en laat ook de andere kant lichtbruin worden.
De courgette is gaar als deze ietwat glazig wordt. Als je erin bijt moet het vruchtvlees boterzacht zijn.
Indien niet gaar, nog een klein minuutje per zijde grillen.
Serveer als groente bij kip of rundvlees.

Indien je het als groentensnack wil gebruiken: laat de plakken afkoelen en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast. De volgende dag zijn de smaken er diep ingetrokken en is het een lekker tussendoortje geworden.





Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, recepten nijmegen, personal training nijmegen, Bootcamp Nijmegen, Nijmegen Bootcamp, afvallen, kettlebell's, hardlopen,

2 reacties



Reactie door Fieny op 29-08-2011 - 09:11
"Ziet er yummie uit! Ik hou wel van courgette. Vanavond maar even maken." Reageer

Reactie door Eric Gugelot op 29-08-2011 - 17:03
"Eetsmakelijk! " Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:






Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd