Blog

donderdag, 11 augustus 2011 - 00:00

Augustus is de barbecuemaand bij uitstek! Rookpluimen rijzen op vanuit rumoerige tuintjes en de lekkerste geuren komen je tegemoet. Bij barbecueën denk je al snel aan een flinke lading vlees en een gevarieerde uitstalling van sausjes en andere calorierijke versnaperingen. Maar het kan ook gezond. Wij geven je een aantal tips!

Veel groente en fruit

De tijd dat een barbecue puur gericht is op vlees, is allang ten einde. Tegenwoordig bestaat een barbecue uit veel meer dan vlees met ongezonde sausjes. En je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt!

Uiteraard is het mooi meegenomen als zo'n feestmaal ook nog eens gezond is, zodat je naderhand niet angstvallig op de weegschaal hoeft te gaan staan. Het beste is dan ook een combinatie van mager vlees, veel groenten en verse vis.

Magere spiesjes

Maak vrolijke spiesjes met verschillende kleuren paprika, courgette en stukjes ui. Ook fruit kan op de barbecue. Wel is het bij veel producten aan te raden om het in aluminiumfolie te wikkelen, zodat het niet verbrandt. Eigenlijk zijn alle soorten groente en fruit wel geschikt voor een heerlijk, verrassend maal.

Verse vis

Verse zalm gewikkeld in aluminiumfolie is heerlijk voor op de barbecue. Of maak spiesjes van garnalen. Bijna alle vissoorten zijn geschikt. Bezoek deze website voor barbecuerecepten voor vis.


Gezonde sausjes

Kun je niet zonder sausjes op tafel? Kijk dan of je sausjes op yoghurtbasis kunt kopen. Die zijn een stuk gezonder dan de sausjes op basis van room. Of maak zelf avocadosaus.

Gezonde salades

Voor de salades kun je het beste zelf aan de slag gaan. Koop geen kant-en-klare salades, maar stel zelf een salade samen van bijvoorbeeld sla, stukjes paprika, tomaat en komkommer. Wat olijven erbij en je bent al een heel eind!

Met dressings is het oppassen geblazen, want er zit al snel meer vet in dan goed voor je is. Kijk goed op de verpakking van dressings en kies een dressing met zo min mogelijk vet. Of gebruik wat olie en azijn.

Bekijk ook eens dit recept voor salade met winterpostelein en kipfilet.


Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, recepten nijmegen, personal training nijmegen, Bootcamp Nijmegen, Nijmegen Bootcamp, afvallen, kettlebell's, hardlopen, gezond barbecueen, bbq, gezonde sausjes, gezonde salades, verse vis

2 reactiesReactie door Saartje op 11-08-2011 - 08:58
"Leuk artikel! Ik lees jullie artikelen altijd met plezier." Reageer

Reactie door Jan op 11-08-2011 - 22:29
"Als het lekker weer word dan ga ik zeker aan de slag met deze tips! " Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd