Blog

Op vakantie en toch trainen?

donderdag, 18 augustus 2011 - 00:00

Je hoeft maar een blik naar buiten te werpen en je weet waarom veel Nederlanders momenteel het vaderland verlaten. Overvolle vliegtuigen vertrekken richting het zuiden met melkwitte passagiers met vitamine D-tekort. Eenmaal in het zonnige, subtropische oord aangekomen schiet het sporten er over het algemeen bij in. Gelukkig zijn er genoeg oefeningen die je ook ter plekke kunt doen! Hier een voorbeeld.

De buik trainen

Op vakantie eet je al vaak meer dan je lief is. Waarom dingen laten staan als je aan het genieten bent? Vandaar dat we als voorbeeld een buikspieroefening doen. Ga lekker op het strand liggen en combineer een zonnebad met sportiviteit.

1. Zorg dat je op je rug ligt. Houd je hoofd iets boven de grond en plaats je handen achter je hoofd, met je ellebogen opzij. Je hoofd blijft in het verlengde van je lichaam.
2. Lift nu je knieën omhoog totdat deze in een hoek van ongeveer 90 graden zijn. Je voeten hangen hierbij 5 tot 10 cm van de grond.
3. Lift je knieën nog hoger en in de richting van je gezicht.
4. Span je buikspieren aan terwijl je je knieën boven je buik en hou deze positie 3 seconden aan.
5. Laat je voeten langzaam terugzakken naar de grond, maar plaats ze niet terug op de grond. Zo blijft er spanning op je spieren staan terwijl je traint.
6. Herhaal deze oefening nog 9 keer en doe daarna nog twee setjes van 10 herhalingen.
Uiteraard kun je het aantal herhalingen aanpassen aan wat goed voor je voelt. Hoe meer je traint, hoe meer herhalingen je aankunt. Veel plezier met trainen!


Tags : afvallen nijmegen, dieet nijmegen, recepten nijmegen, personal training nijmegen, Bootcamp Nijmegen, Nijmegen Bootcamp, afvallen, kettlebell's, buikspieroefening, buikspieroefeningen, thuis trainen, sporten vakantie, sporten reizen, strakke buik

4 reactiesReactie door Lisa op 18-08-2011 - 09:31
"Oh, mooi! Ik vroeg me al af hoe ik mijn buik strak kon houden op Kreta! Bedankt!" Reageer

Reactie door Joris op 18-08-2011 - 10:29
op reactie van Lisa op 18-08-2011 - 09:31
"Op vakantie ga je toch niet trainen?? Vakantie is om lekker uit te rusten! Als je het hele jaar goed traint dan is rust en herstel veel belangrijker! Ik snap de meeste nederlanders ook niet, ze hebben al zoveel moeite om het hele jaar door te sporten en goed te eten en dan willen ze in de vakantie wel trainen ...?? Ps: Beste Erik, jij moet toch weten dat bovenstaand plaatje van de oefening een zeer slechte oefening is! Gr, Joris" Reageer

Reactie door Lisa op 22-08-2011 - 08:55
"Vakantie is inderdaad om te herstellen, maar tussendoor een oefening kan geen kwaad. Ik train niet voor niks het hele jaar en dan is het zonde als ik na de vakantie verslapt ben. Ik ga echt geen heel fitnessprogramma afwerken, hoor. :)" Reageer

Reactie door Joris op 23-08-2011 - 01:43
op reactie van Lisa op 22-08-2011 - 08:55
"Tussendoor een oefening doen heeft ook geen nut; kun je net zo goed helemaal niet trainen. Je traint goed of je traint niet! Topsporters trainen ook het hele jaar door en af en toe rust en niks doen is helemaal niet erg en je verliest echt niet dat wat je opgebouwd hebt. " Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd