Blog

Ultieme meditatie: 2 weken in een klooster

donderdag, 10 november 2011 - 00:00

Eric Gugelot heeft een zeer druk leven. Naast personal trainer is hij druk bezig met het opzetten van Bootcamp door het hele land. Geen wonder dat een 2-weeks verblijf in een klooster hem wel aansprak. Even helemaal weg van alle drukte!

Eric: "Ik dacht dat er twee weken niet gepraat zou worden en dat je even geen mobieltje en tv had. Dat was het ook, maar dan tien keer zo zwaar. Als ik van tevoren had geweten hoe zwaar het zou zijn, had ik dit nooit gedaan."


Iedere dag hetzelfde

Bij het horen van Erics verhaal lopen de rillingen over mijn lijf. "Iedere dag was hetzelfde, en dat 14 dagen lang. Er was geen enkele afleiding. Je mocht niet schrijven en niet praten. Ook het eten was gescheiden en alleen maar om 7 en 11 uur 's ochtends," vertelt Eric. "We mediteerden 10 uur per dag in een hal met zo'n 80 man. Drie keer per dag moest je een uur lang helemaal stilzitten. Daarbij lag de focus puur op je lichaam. Je observeert jezelf zoals je bent en leert om te gaan met de pijn die op een gegeven moment opkomt door het stilzitten."


Nooit opgeven

Eric is een echte doorzetter. Hij bewijst zichzelf dan ook graag door bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse te lopen en steeds weer grenzen te verleggen. Ook tijdens deze meditatiecursus kwam hij zichzelf tegen. "Op dag 9 was ik echt compleet afgebroken," vertelt Eric. "Op die dag moest ik mijzelf echt oppakken en doorgaan. Ik heb geen moment gedacht om te stoppen. Ik wou echt doorzetten. Dat is ook de kracht die ik inzet bij mijn bedrijf. Ook als je weinig energie hebt, moet je doorbijten om dingen af te krijgen."


Zelfreflectie

Misschien lijkt de cursus nu vooral een vorm van zelfkastijding. Gelukkig is dat niet zo! Net als veel andere mensen heeft deze ervaring Eric heel wat opgeleverd. Eric: "Tijdens de cursus word je flink met jezelf geconfronteerd. Je komt jezelf echt tegen en leert jezelf ook heel goed kennen. Dit heb ik nodig bij personal training, want hoe kan ik anderen coachen als ik mijzelf niet goed ken?"

De cursus geeft bovendien een nieuwe kijk op het leven. Eric: "Ik denk meer na over de acties en reacties die ik geef. Ik weet dat geluk van binnen zit en niet in spullen. Het zit in de kleinste dingen, zoals de zonsopkomst en dauw op gras. En dat is heel belangrijk. Ik ben heel succesgedreven, en dan is het belangrijk om terug te gaan naar de basis, de natuur. Ik zou dit dan ook aan iedereen aanraden. Het is goed om eens twee weken lang uit deze hectische wereld weg te zijn. Je moet het echt ervaren."


Interesse in een meditatiecursus?

Bezoek dan de website http://www.pajjota.dhamma.org.

Met dank aan alicepopkorn voor fotomateriaal.Tags : meditatie, cursus meditatie, mediteren, meditatietechnieken, ontspannen, tot rust komen, ontstressen, stressklachten, personal trainer nijmegen, personal training nijmegen

2 reactiesReactie door Rietje op 16-11-2011 - 10:37
"Wow, echt knap als je dit volhoudt! Het lijkt me heel goed om eens te proberen." Reageer

Reactie door Eric Gugelot op 17-11-2011 - 11:12
"Hoi Riet het is echt eenrader!" Reageer

Terug naar alle artikelen

Laat een reactie achter

Reageer op
Dit artikel
Naam *
E-mailadres *
wordt niet getoond
Bericht *

foto
Volg mij via Twitter Facebook LinkedIn RSS
Wordt gratis lid van de lifestyleclub
Vul hieronder je gegevens in:

Naam
E-mailadres


Gugelot Personal Training werkt o.a. samen met:


Eric Gugelot is Ereps gecertificeerd